Concurs Bucatarasul copiilor: FORME NISIP CU...LAPTE CU GRIS

de danygospodina in Dulciuri, 24 Mai 2009 | 5341 vizualizari

 

Vă e dor de mare? Cu aceasta reteta, orice copilas va deveni...bucataras.

 

INGREDIENTE

  • 1l lapte
  • 100 grame griş
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri unt
  • Coajă rasă ¼ lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Concurs Bucatarasul copiilor: FORME NISIP CU...LAPTE CU GRIS:

Se pune laptele la fiert, se adaugă zahărul, iar când clocoteşte, se toarnă în ploaie grişul,se dă focul la mic, amestecînd continuu pentru a nu se crea cocoloase. Se lasă pe foc 15 minute. La sfârşit, se adaugă in compoziţie untul si coaja de lamaie.Trebuie sa va iasa o compozitie mai consistenta (va vor spune copilasii, ei stiu de la nisip si apa). Formele de nisip se spală bine, se şterg şi se ung cu unt. Noi am avut ratusca, calut de mare, crabi, peste, steluta, broasca testoasa. Cu o lingura se umplu formele cu laptele cu gris si se nivelează.Se lasă compoziţia să se aşeze în forme şi apoi se răstoarnă, cu grijă, pe farfurie. Se poate orna, după preferinţă, cu ciocolată, bomboane, jeleuri, fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Concurs Bucatarasul copiilor: FORME NISIP CU...LAPTE CU GRIS" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Michelle 1

25.10.2009, 08:46

super!

jolygina 1

14.06.2010, 01:06

foarte frumos ,eu fac asa orzu la garnitura
si la multi ani

elena1988 1

04.03.2011, 18:41

COMENTEAZA

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte si zahar caramel